Dag van de Verpleging 2021

 

 

Woensdag 12 mei 2021 is het de dag van de verpleging!

 

Zoek jij een leuk cadeau voor de dag van de verpleging? Haal MedSocks als verpleegkundige cadeau. Onze leuke zorgsokken zijn het perfecte cadeautje voor jouw afdeling, verpleegkunde team of ziekenhuis. We begrijpen hoe belangrijk een cadeau voor medewerkers is. Daarom kunnen we de zorgsokken ook voor u inpakken als extra feestelijke cadeautjes!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bij grote bestellingen geven wij leuke korting!

Laat onderaan deze pagina je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact op!

 

 

Hoe is de dag van de verpleging eigenlijk ontstaan?

 

Van 1820 tot 1910 leefde Florance Nightingale, een Britse verpleegkundige die ook wel wordt gezien als de grondlegger van de huidige (moderne) verpleging.
Zij heeft veel betekend als verpleegkundige tijdens de oorlog en nadat zij terugkeerde naar Engeland heeft zij een school voor verpleegkundigen opgericht in Londen, de eerste verpleegopleiding. Hiermee heeft zij de basis gelegd voor de verpleegkundige opleidingen van nu.

Vanwege al deze geweldige inzet is Florence als eerste vrouw onderscheiden met de bijzondere koninklijke onderscheiding in "the Order of Merit".

 

Op de verjaardag (12 mei) van deze bijzondere dame, Florence Nightingale, wordt daarom jaarlijks de dag van de verpleging gevierd. Op deze dag is er wereldwijd aandacht voor de bijzondere bijdrage van kanjers in de zorg, zoals verzorgenden en verpleegkundigen. Op 12 mei wordt daarom vaak iets leuks georganiseerd om de verpleegkundigen te bedanken!

 

Waardering voor de zorg

 

Bijzonderder werk bestaat bijna niet, mensen beter maken. De kanjers in de zorg staan dag en nacht voor ons klaar en deze bijzondere inzet van verzorgende en verpleegkundigen verdient uitzonderlijke blijk van waardering! Elke dag weer persoonlijke aandacht voor patiënten, hun ziekte, hun familie. Je moet enorm snel kunnen schakelen en empathisch en emotioneel sterk zijn. Waardering voor de zorg zou er elke dag moeten zijn, maar in het bijzonder op de dag van de verpleging. Daarom is de dag van de verpleging, 12 mei 2021, een bijzonder geschikt moment dat alle verpleegkundigen eens goed in het zonnetje gezet worden. En hoe kan dat beter dan met een leuk cadeau als bedankje?

 

 

Daarom hebben we de leukste zorgcadeau's en bedankjes voor verpleegkundigen, voor jouw team of afdeling of natuurlijk gewoon lekker voor jezelf! Onze verpleegkundige sokken zijn uniek ontworpen en worden vrijwel altijd dezelfde dag nog verzonden.

Bij grotere orders krijg je korting! Welke sokken voor de zorg wil jij? Informeer hieronder naar de mogelijkheden en vul je gegevens in.