Geneeskundestudenten maken met MedSocks vrolijke sokken voor de zorg

17 MAART 2020
Wanneer je in de zorg werkt, dan is je werkkleding vaak effen wit. Zeker in het ziekenhuis zie je weinig andere kleuren of prints voorbij komen. Je sokken zijn eigenlijk één van de weinige manieren om je te onderscheiden, om je persoonlijke smaak te laten zien. En nu zijn er sinds kort zelfs speciale zorg-sokken met vrolijke prints…

 

Twee geneeskundestudenten
Het waren Daniël van der Does (24) en Miguel Jansen (26), twee geneeskunde studenten, waar vorig jaar het idee over de sokken ontstond.

Tijdens hun stage zagen ze hoe hard mensen in de zorg werken, maar ook hoe trots ze zijn. Volgens de heren uit Rotterdam zijn gekleurde en vrolijke sokken al heel populair in deze branche, maar wordt de trots hiermee niet voldoende uitgedragen. 

Zo ontstond Medsocks, een sokkenlijn waarbij iedere paar sokken gekoppeld is aan een bepaald beroep. Er zijn onder meer sokken voor chirurgen met mesjes erop, een model met lachende tandjes voor tandartsen of een paar gekleurde pillen. Bij ieder paar wordt 10% van de winst gedoneerd aan een goed doel dat gerelateerd is aan de sok.

  • Medsocks Tanden – Goed doel: Stichting The Healthy Teeth Foundation, mondzorg voor kinderen in derde wereld landen.
  • Medsocks Microbiologie – Goed doel: Leprastichting.
  • Medsocks Injectie – Goed doel: Stichting 168Million, bescherming van moeders en kinderen in derde wereld landen tegen polio en tetanus.
  • Medsocks Aesculaap – Goed doel: bij ieder verkocht paar wordt er één paar gedoneerd aan een daklozencentrum.
  • Medsocks Caduceus – Goed doel: Rode Kruis.
  • Medsocks ECG – Goed doel: Hartstichting.
  • Medsocks Medicatie – Goed doel: Barcode for Life, onderzoek naar individuele behandeling van kanker ‘op maat’.
  • Medsocks Chirurgie – Goed doel: stichting Support Casper, alvleesklierkanker.

Groot succes

De heren zijn in oktober 2019 begonnen met de verkoop en de sokken zijn nu al een groot succes. Naast de afronding van hun studie zijn ze in de avonduren druk bezig om alle pakketjes eigenhandig in te pakken en te versturen.

Er zijn op dit moment 8 verschillende sokken en er worden honderden paren per maand verkocht. Vaak aan mensen die werkzaam zijn in de zorg, maar ook aan patiënten die het als cadeau aan hun arts geven. En sinds bedrijven zoals ziekenhuizen de sokken ook in grotere aantallen inkopen, wordt het steeds drukker.

Inmiddels hebben de heren de smaak te pakken. Ze zijn aan het kijken of ze de prints, die ze allen zelf hebben ontworpen, ook kunnen laten bedrukken op bijvoorbeeld kleding of accessoires. Ik ben benieuwd!

Ook vrolijke sokken?

Mocht je interesse hebben in de sokken, ze zijn online te koop via de webshop op Medsocks.nl. De sokken kosten €9,95 per stuk en je betaalt per verzending €1,95 verzendkosten, ongeacht het aantal paren die je koopt. Dus wil je de zorgsector een extra steuntje in de rug geven én ben je fan van vrolijke sokken? Of ben je op zoek naar een leuk cadeau voor iemand die in de zorg werkt? Dan zijn de Medsocks zeker een aanrader!

 

Groetjes,

Aileen

Bron: https://prettybusiness.nl/geneeskundestudenten-maken-met-medsocks-vrolijke-sokken-voor-de-zorg/

5 redenen waarom jij ook van die toffe zorgsokken wilt hebben

Heb jij al een paar sokken met medische print in je kast liggen? Nee? Dan denk je vast dat gewone sokken net zo goed zijn. Nou, daar heb je het mis. Want zorgsokken hebben namelijk veel meer effect. Ook uit onverwachte hoek. Lees maar:

1. Het versterkt de band met je collega’s

Ga maar na: als jij een collega ziet lopen met opvallende sokken, is de kans groot dat je daar iets over zegt. Het resultaat: een gezellig praatje over koetjes en kalfjes met iemand die je normaal misschien alleen zou groeten. 

2. Je kunt laten zien wie je bent (letterlijk)

Want tja, jezelf herkenbaar maken in je corona-ruimtepak is nogal een uitdaging, al zijn daar steeds meer creatieve oplossingen voor. Als je opvallende sokken draagt, weten je collega’s of cliënten/patiënten vaak gauw: ‘Dat is die verpleegkundige met die pillen op haar sokken!’

3. Je kunt laten zien dat je trots bent op je vak

Het is net zoals bij voetbalsupporters: die lopen ook graag rond in een shirt van hun club. Jij kan de trots voor jouw beroep uitdragen door het dragen van sokken met een scalpel, injectiespuit of ECG.

4. Je maakt je patiënten of cliënten blij

Als je in het ziekenhuis of een andere zorginstelling ligt, is elke vorm van afleiding welkom. Met een paar toffe zorgsokken aan je voeten maak je ongetwijfeld je cliënten of patiënten aan het lachen, of in ieder geval aan de praat. Goed tegen de stress!

5. Je kan het goede doel steunen

10% van de winst van de sokken van MedSocks gaat naar een goed doel. Van de ECG-sokken gaat dit deel bijvoorbeeld naar de Hartstichting en van de  tandensokken naar Stichting The Healthy Teeth Foundation. Tijdens de coronacrisis gaat nog eens een extra 10% naar onderzoek naar het coronavirus. Een win-winsituatie!

Dus, welke ga jij bestellen?

Bron: https://www.floorzorgt.nl/floor-tipt/5-redenen-waarom-jij-ook-van-die-toffe-zorgsokken-wilt-hebben

"Daarnaast steun je met onze sokken onderzoek voor een vaccin voor het coronavirus. Met deze sokken ben je een echte held op sokken!"

17 mei 2020, door Menco Niemeijer

Niet alle helden dragen capes. Daarom heeft MedSocks speciaal voor alle helden en heldinnen in de zorg deze zorgheld sokken ontworpen.

Zo willen zij hunwaardering uiten voor al het geweldige zorgpersoneel die dag en nacht voor ons klaar staan. Het zijn zware tijden voor zorgverleners. Van deze sokken gaat daarom 10% naar de stichting Zorg na Werk In Coronazorg om een bijdrage te kunnen leveren aan de zorgverleners die door anderen te helpen, zelf risico lopen op de gevolgen van het coronavirus.

"Wij zijn van mening dat goede opvang van zorgpersoneel dat zelf de gevolgen van het coronavirus ervaart, cruciaal is om het moraal van zorgpersoneel hoog te houden. Samen kunnen wij meer doen dan alleen de handen uit de mouwen steken om te applaudisseren, we kunnen de handen uit de mouwen steken om daadwerkelijk een verschil te maken voor onze helden in de zorg. Daarnaast steun je met onze sokken onderzoek voor een vaccin voor het coronavirus. Met deze sokken ben je een echte held op sokken!"

Klik hier om de sokken te bestellen voor jezelf of voor iemand die jij een held vindt. Je kan ook een sokken bestellen voor de andere goede doelen die Medsocks steunt!

Bron: https://geefvoorzorgverleners.nl/actueel/opbrengsten-medsocks-naar-zwic/